Slutspel helg 2

BK Faxe hade redan på papperet en riktigt tuff uppgift i helgens spel mot allsvenska IFK Norrköping där en plats i nästa års allsvenska låg i potten. Första matchen inleddes jämn med 3-2 till IFK men sedan var Faxe hopplöst efter. Slutresultatet stannade på 15-5 till IFK. I match nummer två tog Faxe ledning med 3-2 i serie ett men sedan vände det och efter tre serier var även den matchen förlorad. Ställningen var då 10-5 till IFK och eftersom det då för Faxes del som bäst kunde bli oavgjort bröts matchen. Faxe spelar därmed kvar i division 1 nästa säsong.

BK Klossen spelade i helgen mot Örta IF F från Sandviken om en plats i nästa års division 1. Örta inledde starkast och tog ledningen med 7-3 efter två serier. Klossen hämtade in något serie tre men föll sedan tillbaks igen. Match nummer ett vanns av Örta med 12-8. Nu var Klossen tvingade att vinna match nummer två för att få till en tredje och avgörande match och det klarade man galant. Med serierna 4-1, 5-0 och 3-2 var match nummer två klar efter tre spelade serier och ställningen var nu 1-1 i matcher. Den tredje matchen spelas enligt regelverket över endast en serie och den blev ruskigt jämn. Lagen vann två bord vardera och tack vare 41 poängs högre slagpoäng gick segern till Örta med 3-2. Klossen får därmed spelade kvar i division 2 ännu en säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.