Slutspel helg 1

Bowlingens slutspel har rullat igång och för Söderhamnslagen blev det blandade resultat.

BK Faxe spelade mot IK Sleipner på neutral plan i Vårby. Första matchen slutade 12-8 till Faxe och det skulle sedan räcka med oavgjort för att Faxe skulle gå vidare. Faxe öppnade match två starkast men i serie tre vaknade Sleipner till rejält och tog ledningen med 8-7. Sleipner såg i det läget ut att kunna tvinga fram en tredje avgörande match men Faxe vände och vann till slut matchen med 12-8. För Faxe väntar nu IFK Norrköping nästa helg och vinnaren där spelar nästa år i allsvenskan.

BK Craft som spelade om en plats i division 2 förlorade mot Gävle KK F i två raka matcher. Gävle vars A-lag sedan några veckor tillbaka är klara för slutspel till allsvenskan ansåg att deras chans till avancemang där var minimala och flyttade istället ner sina bästa spelare i farmarlaget för att hjälpa upp det till division 2. Det är helt ok enligt regelverket men för Crafts del måste det kännas surt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.