Seriespel omgång 20

Sista matcherna i säsongens serie är spelade och nu återstår bara slutspel innan sommaruppehållet. Lin och Klossen F avslutade på hemmaplan där Lin var först ut på banorna mot Strands BK F. Strand tog kommandot direkt och kunde relativt enkelt vinna matchen som var avgjord redan efter tre spelade serier. Slutresultatet stannade på 15-5 till Strand. Strand spelade sedan vidare mot Klossen F som blev en svårare nöt att knäcka. Seger till Klossen F med 12-8. Klossen F slutar på en andraplats i tabellen och får i slutspelet kämpa om en plats i nästa års division 2. Lin slutar sist och blir kvar i division 3.

Klossens A-lag spelade också dom hemma. Klossen hade inför matchen ingen chans att förflytta sig till andra sidor om strecken i tabellen och måste i slutspelet försvara sin plats i division 1. Det fanns däremot en chans till att i alla fall teoretiskt få ett enklare motstånd i slutspelet men det ville sig inte denna dag. Rigel BK/BENAB skulle med vinst ta sig över strecket som innebär slutspel om plats i mellanallsvenskan och som sämst räddat kontrakt i ettan. Klossen gör ingen dålig match vad gäller slagpoäng med sina 6703 men ett klart hungrigare Rigel dominerade matchen i andra och tredje serien och inför fjärde var det redan avgjort. Klossen förlorade tillslut med 7-13. Rigel slog 6856 i slagpoäng och Rigels Markus Östergren Groth passade på med en 300 serie i serie två.

Matchfakta:
BK Lin – Strands BK F
BK Klossen F – Strands BK F
BK Klossen – Rigel BK/BENAB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.