Seriespel omgång 11

Bowlingens seriespel har startat igen efter juluppehållet och samtliga Söderhamnslag hade hemmamatcher på programmet i helgen. Först ut på banorna var BK Lin som föll med 8-12 mot gästande Sundbybergs IK F. Lin ledde efter första serien med 3-2 men sedan var det “Sumpan” som plockade resten.

Helgens andra match blev ett hälsingederby mellan serietrean BK Faxe och serieledande Edsbyns BK. Faxe öppnade starkast och ledde med 7-3 efter halva matchen. Edsbyn vaknade sedan till och tog 1-4 i serie tre men i fjärde och avgörande vände Faxe igen och vann serien med 4-1 och därmed matchen med 12-8. Bra spel av flera trots ett inte helt enkelt underlag. Toppade i Faxe gjorde Sebastian Blomsten på 901 poäng.

BK Klossen var även dom inblandade i ett hälsingederby när laget tog emot Bollnäs BC hemma i Söderhamn. Tyvärr blev det en mindre rolig match för Söderhamns del då Klossen låg under med 1-9 efter två serier och föll totalt med hela 6-14. Ulf Palmqvist stretade mot mest i Klossen med sina 859 poäng. Bollnäs passerar nu Klossen i tabellen och intar förstaplatsen trots lika poäng.

BK Craft som leder division 3 mötte i helgen serietvåan Skutskärs BK. Craft hade inför helgens spel en ledning med två poäng så Skutskär hade nu möjligheten att komma i kapp. Inledningsvis såg det inte ut som dom skulle kunna lyckas då Craft tog både serie ett och två med 4-1 men sedan vände det och Skutskär vann serie tre med 1-4. I fjärde behövde Craft ta 2 poäng för att vinna matchen men det blev istället en repris av serie tre och matchen stannade på oavgjort 10-10. Skutskär knappar därmed in lite i tabellen men Craft behåller ledningen.

Lämna en kommentar